Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under juni 2009

Av Simon Hedlund - 15 juni 2009 15:14

Hemkommen från ännu ett Jukola, det tredje i min orutinerade ungdom och är redigt trött.

Redan natten till lördag blev förstörd pga landstigning och frukost vid sex på morgonen.

Efter några timmars glassande på TC och och en titt på herrstarten gick jag och la mig för dagen. Kom i säng runt 12 eftersom det tog ett år att stå i den satans toalettkö som ockuperades av folk och fä.

Den kvällen kände jag av en viss irritation i halsen och blev för en stund panikslagen. Men somnade direkt och på morgonen därefter kändes det helt ok.

När jag väl skulle ut på min långa jävla bana (16,5 km) kändes det inte helt hundra. Men då var det försent att göra något åt saken så det var bar å löp.

Efter 40 minuter sprang jag natt-orientering eftersom det svartnade för ögonen och jag fick ta det lugnt ett tag. Efter ytterligare några minuter blev jag återställd så till den grad att jag tänkte; nu har jag vilat tillräckligt för att kunna skämmas. Sedan ökade jag farten igen.

Detta var när det var 4/6 kvar av banan och det var med visst vemod jag tog mig an långsträckan som kom då. Fick lite bättre drag där ändå och fastän det kom en bom så höll jag modet uppe.

Några kontroller efter det ser jag Klungan med stort K och lägger mig i täten och drar. Avslutningen passade mig bra eftersom det var väg/stig/upptrampat stråk så jag kunde bara sätta benen på autopilot och piska på gubbarna som hade haft samma tur som jag att få springa sistasträckan.

I mål hade jag plockat sju placeringar upp till 212:e plats. Jag får väl vara nöjd då mitt mål var att plocka placeringar, trots tre fina bommar.


På hemresan började det bli fint drag i bussen fram tills vi stannade på McDonalds. Där dog stämningen rejält och det var ett gäng trötta jävlar som kom till Helsingfors.

Båten gick och ingen hade väl någon större ork än att invänta buffén kl 21.

Nu hade känslan jag haft i halsen dagen innan ökat ganska rejält och jag kände mig något sjuk och något trött.

Åt min buffé och tog en runda runt båten för att hitta någon som kunde få liv i mig men det var dödfött. Gick och la mig vid 22.30 och sov som en gris hela vägen till Stockholm.


När jag vaknade idag hade jag redigt ont i halsen. Ska köra en massa jävla huskurer nu och tycka synd om mig själv. Men det ser ut som om det blir några bittra dagar framöver.


Det bjuder jag på.


Era jävlar.

Av Simon Hedlund - 12 juni 2009 13:44

I flera veckor har jag nu sökt efter motivation och det är först nu jag inser att den har legan mitt framför näsan på mig hela tiden.


Odenvalla Tur & Retur.


Denna fina runda avverkades idag i de nya sulorna. Och fastän jag direkt fick skavsår som sträcker sig runt halva foten så var det ändå helt amazing.

Benen var dessutom oförskämt lätta i början. Blev jobbigare på slutet som väntat men jag känner ändå att sistasträckan på Jukola kommer bli ett fint lopp.


Fika lite nu. Har ju slutat skolan och det skall firas vill jag lova!

Av Simon Hedlund - 12 juni 2009 11:07

Fick imorse veta att jag kommer förvalta sistasträckan i år. Och jag kan bara säga att jävlar vad fint det ska bli. Långt och härligt. 16,7 km. Enligt kartproverna verkar det inte som det blir Pure-O men det passar gott för mig. Behöver ett pass som återställer kroppjäveln till tidigare arbetsmoral.

Idag testade jag förövrigt ut skorna jag ska springa med tillsammans med nya sulor som ska rädda upp fötterna. Tillsammans med lite fortsatt tejpning kommer nog det gå bra. Men jag förväntar mig skavsår och allmän sveda.


Ut och träna nu. Distans. Så jag vet vad kroppen klarar av.

Av Simon Hedlund - 11 juni 2009 00:14

Idag var en riktigt hektisk dag å det grövsta. Från kl. cirkus 8 till 14 har jag nämligen varit på Limön, en liten skitö utanför Gävle. Det positiva där var att man fick åka i Magnus Hedlys nyinköpta Toyota för 100 lakan som låg i snitt över 180. På 30-väg. Vilken jävla resa... Kul var det också att man fick köra ett varv på parkeringen med den.

På Limön hände inte mycket annat än att man hade jävligt kul med Gürhan, Jake the Snake och Lovisa.

Väl efter hemkomst var det dags att ta tag i det riktiga skitgörat. För mig blev det att städa köket och efter det laga mat åt elva pers (som egentligen blev typ sex) och sedan, efter att ha insett att jag var jävligt dum i huvet, städa köket igen.

Imorgon väntar skolavslutning och avresa hemåt och laddning inför Jukola. Helt sjukt egentligen att det gått två år på olgy redan. Vilken jävla resa...

En fin sommar väntar nu. Först Jukola. Sedan Idre i någon vecka. Sen O-ringen, några veckor efter det. Därefter ganska fullspäckat schema fram till andra eller tredje augusti.

Resten av tiden kommer gå åt till att öva inför körkort. Sen köpa en Toyoya för hundratusen att glida runt i Viken med.


Vilken jävla resa...


Av Simon Hedlund - 8 juni 2009 23:36

Man förundras över hur lätt det går att bryta ned kroppen. Allt som krävs är två veckor utan riktig träning, mycket fika och i övrigt väldigt osunt leverne.

Idag på styrkan sprang jag vägglopp mellan två madrasser i salen. Fem vändor. Jag hade mer andnöd efteråt än vad jag hade på Cooper förra torsdagen. Dessutom har jag känt en stickande känsla i höftböjaren, förmodligen uppkommen då jag gick liite för fort och lyfte benet liiite för mycket.


I övrigt mår jag bra.

Av Simon Hedlund - 7 juni 2009 23:59

Hittade den här på KKOK:s hemsida nyss. Tyckte den var sjukt skön. Årets Jukola kommer fan gå till historien.



Bilden i full storlek

Av Simon Hedlund - 7 juni 2009 15:56

En mörk dag för Sverige på fotbollssidan igår. Lyckligtvis är jag inte tillräckligt fotbollsintresserad för att bry mig men när man väl intresserar sig för en match och man får kolla på 90 minuters gå-lunka-löp plus dagisfotboll känns det lite bittert.

På orienteringssidan däremot går det bra. Stolt över att vara en Svennebanan på den fronten.


Den senaste veckan har jag kört lite mer träning än veckan innan men ändå inte kommit igång på allvar. Har tappat lite energi på att det är fysikprov imorgon, terminens sista, och jag koncentrerar mig på det just nu.

Annars laddar jag upp för Jukola. Ska bli sjukt kul och hoppas på en lång och krävande orienteringssträcka. Känner ändå att jag har kroppen med mig även om jag inte är i toppform. En lång plågosam bana skulle vara perfekt för att få igång kroppjäveln.


Har varit hos sjukgymnasten också och fått ett par sulor och övningar för att rehabilitera foten. Det blir balansplatta i några månader framöver. Men ja' ä' int bitter. Efter en sommar med det här ska det nog bli bra.

Funderar även på att lägga in mycket mer alternativpass i sommar. Kan nog vara bra med lite cykel, rullskidor och så vidare. Orientering känns fortfarande lite omotiverat.

Efter Jukola ser jag fram emot en fin träningsvecka i Idre där målet är att mjölksyra ska spruta ut genom öronen på slutet. Sen väntar några veckors hårdträning med fokus på distans eftersom att jag veckan efter O-ringen ska springa UL-SM. Innan det är det sprint-SM också så ett antal intervaller hinns väl också med.


Nu blir det packning för avresa till Viken. Sista veckan nu. Jag har bara ett år kvar, ett år kvar, ett år kvar...


Av Simon Hedlund - 6 juni 2009 20:03

Avspark. Nu kör vi. Laddat upp med fotbollens basföda - chips och coca-cola.

Firar även Sveriges framgångar i NOC. Juniorerna rules.


Kan. Inte. Blogga. Måste. Titta. Hjärnceller. Döda.

Ovido - Quiz & Flashcards