Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg den 15 juni 2009

Av Simon Hedlund - 15 juni 2009 15:14

Hemkommen från ännu ett Jukola, det tredje i min orutinerade ungdom och är redigt trött.

Redan natten till lördag blev förstörd pga landstigning och frukost vid sex på morgonen.

Efter några timmars glassande på TC och och en titt på herrstarten gick jag och la mig för dagen. Kom i säng runt 12 eftersom det tog ett år att stå i den satans toalettkö som ockuperades av folk och fä.

Den kvällen kände jag av en viss irritation i halsen och blev för en stund panikslagen. Men somnade direkt och på morgonen därefter kändes det helt ok.

När jag väl skulle ut på min långa jävla bana (16,5 km) kändes det inte helt hundra. Men då var det försent att göra något åt saken så det var bar å löp.

Efter 40 minuter sprang jag natt-orientering eftersom det svartnade för ögonen och jag fick ta det lugnt ett tag. Efter ytterligare några minuter blev jag återställd så till den grad att jag tänkte; nu har jag vilat tillräckligt för att kunna skämmas. Sedan ökade jag farten igen.

Detta var när det var 4/6 kvar av banan och det var med visst vemod jag tog mig an långsträckan som kom då. Fick lite bättre drag där ändå och fastän det kom en bom så höll jag modet uppe.

Några kontroller efter det ser jag Klungan med stort K och lägger mig i täten och drar. Avslutningen passade mig bra eftersom det var väg/stig/upptrampat stråk så jag kunde bara sätta benen på autopilot och piska på gubbarna som hade haft samma tur som jag att få springa sistasträckan.

I mål hade jag plockat sju placeringar upp till 212:e plats. Jag får väl vara nöjd då mitt mål var att plocka placeringar, trots tre fina bommar.


På hemresan började det bli fint drag i bussen fram tills vi stannade på McDonalds. Där dog stämningen rejält och det var ett gäng trötta jävlar som kom till Helsingfors.

Båten gick och ingen hade väl någon större ork än att invänta buffén kl 21.

Nu hade känslan jag haft i halsen dagen innan ökat ganska rejält och jag kände mig något sjuk och något trött.

Åt min buffé och tog en runda runt båten för att hitta någon som kunde få liv i mig men det var dödfött. Gick och la mig vid 22.30 och sov som en gris hela vägen till Stockholm.


När jag vaknade idag hade jag redigt ont i halsen. Ska köra en massa jävla huskurer nu och tycka synd om mig själv. Men det ser ut som om det blir några bittra dagar framöver.


Det bjuder jag på.


Era jävlar.

Ovido - Quiz & Flashcards