Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg den 22 januari 2009

Av Simon Hedlund - 22 januari 2009 22:18

Angående Görans senaste blogginlägg om barnaminne tyckte jag det var en bra idé och publicerar även min här på bloggen. Exclusively for you ;)



Solen steker i ryggen och mina fötter bränner när jag halvt går, halvt skuttar över den varma asfalten. Till höger om mig parkerar en bil med husvagn och föraren kliver ut för att checka in husvagnen på campingen. Jag följer efter honom genom dörren eftersom att incheckningen och minilivsaffären ligger bredvid varandra.

När jag passerat den tunga ståldörren så stannar jag upp ett tag. Affären är sval till skillnad från den varma sommardagen utanför. Golvets kalla kakel masserar mina brända fötter som fått utstå stort lidande då de både bränts på asfalten och manglats av grus och sten i lekparken. Vid kassaautomaterna som ständigt plingar framför kassörskorna med gula tröjor är det en lång kö som slingrar sig mellan hyllorna i den lilla affären.

Jag vänder mig åt vänster där leksakerna står. En hylla är enbart reserverad för vattenleksaker som vattenpistoler, badringar och krabbspön. Längre bort ligger andra leksaker som hopprep och boulespel. Jag går förbi hyllorna. Det är inte därför jag är här.

Överallt hörs smattrandet av sandaler mot kakelgolv och en del av campinggästerna har inget annat än sina blöta badkläder på sig som lämnar vattenspår efter sig på golvet.

Jag går längs långsidan av affären mot brödavdelningen. Det luktar nybakat och genom glasdörrarna ser jag gyllenbruna baguetter som ligger och väntar på mig. Jag tar fram en brödpåse och fyller den med de avlånga bröden. Det får plats en fem, sex stycken och alltmedans jag stoppar påsen full vattnas min mun.

Hemma vid husvagnen packar mamma en korg med räkor, smögenröra och dricka. Ikväll ska vi ut på klipporna och äta räkor i solnedgången samtidigt som vi ska se på båtarna som seglar förbi och kolla hur stora vågor de gör efter sig. Om man simmar ut till bryggan som ligger en bit ut i havet så guppar den jätteroligt fram och tillbaka när en racerbåt kör fort förbi.

När jag är klar vid bröden går jag bort till glassfrysen. Mamma sa att om jag går och handlar baguetter till räkorna så får jag köpa glass. Hon skickade med en tjuga extra och jag står och spanar efter den största, dyraste glassen som går att köpa för pengarna.

När jag till slut kommer fram till kassan med brödpåsen i ena handen och en Daimstrut i den andra så ler kassörskan mot mig när jag lyfter upp varorna. Hon ler fortfarande när hon räknar upp det sanslöst dyra priset och jag räcker fram pengarna innan jag tar baguetterna och glassen och lämnar det svala golvet och den luftkonditionerade affären för att traska hemåt över brännhet asfalt och en obarmhärtigt stekande sol.


Av Simon Hedlund - 22 januari 2009 13:37

Skolan slut för dagen. Nu ska jag plugga matte för att jag satt med en uppgift i en timme och tjugofem minuter utan att lösa den. Så nu ska jag knäcka den jäveln. Den ska förgöras. Jag ska pulvrisera uppgiften till ingentinghet. När jag är klar med den kommer den önska att jag aldrig kommit i dess väg.

Sen ska jag göra mig redo för nattorientering i Falun. Det kommer bli hets som fan så jag känner mig lite tveksam. Trött i kroppen. Ska försöka orientera själv men det kommer nog bli häng mesta delen av banan. Det kan jag leva med. Idag.

Efteråt ska jag mumsa på en chokladkaka. Det ser jag fram emot.

Ovido - Quiz & Flashcards