Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg den 5 juli 2009

Av Simon Hedlund - 5 juli 2009 21:58

Klingas Konditori, beläget i centrala Köping precis vid torget, besöktes häromsistens av undertecknad, mellan inköp av cykelslang och hängmattsslappande. Besöket var impulsivt och inte planerat förrän jag stod framför dörren.

Väl inne kunde jag konstatera att Klingas Konditori inte alls var så bra som de förväntingar jag hade, då utbudet var av begränsad karaktär. Dock såg det inte ut att vara något speciellt fel på bakelserna och en somrigt god och underbar jordgubbsgräddbakelse (med färska jordgubbar) beställdes in tillsammans med en stor kaffe, modell svart.

Efter beställning fick man gå in i fikaavdelning där man satt och fikade, samt fick hälla upp sitt eget kaffe. Besviken över detta och att man var tvungen att själv gå och ställa assietter och kaffekoppar vid insamlingen (vill de att man ska diska skiten också?) påverkade detta helt klart det redan mediokra betyget.

Inredningen på fikaavdelning var däremot inte så mycket mysig utan mer farmoraktig. Just det. Tänk er att ni sitter och fikar hos farmor på något sommarställe.

Som litteratur fanns gårdagens Aftonblaska vilket inte uppskattades så mycket som utsikten över Stora torget.


Allt som allt gav Klingas ett snäpp under mediokert betyg av de anledningar som just nedskrivits. Kaffet var helt ok. Jordgubbsbakelsen var gudomlig med en touch av sommar.


Betyg: 2,4 / 5 bullar


// Ordförande i Fikakommissionen

Ovido - Quiz & Flashcards