Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under maj 2009

Av Simon Hedlund - 17 maj 2009 13:46

sneakpeak


Gårdagens träning bedrevs i det närmaste Sundsvallslik terräng man kan komma i Köping. En över 12 kilometer lång bana avverkades i njutandets tecken med allt ifrån lätta ben och inga bekymmer till grötigt, grisigt jävla skit så man får ordning på kroppjefeln. Här är ett utsnitt av den del av kartan där jag njöt mest. Hallelujah.

Ikväll får ni njuta av hela kartan.

Nu ska jag återigen ut och känna på sprintformen.


Jag är fan bäst.

Av Simon Hedlund - 16 maj 2009 12:19

I torsdags försökte jag mig på att springa H21E-banan ifrån förra helgens elitserie, precis utanför Sandviken.


Det gick inte bra.


Ett antal fina bommar kunde noteras och fötterna gjorde ont utav bara helvete så den mesta tiden gick åt till att svära. Mycket.


Tror ni jag var redigt förbannad när jag kom i mål? Ja, det var jag.


Karta...

Av Simon Hedlund - 15 maj 2009 20:30

I uppladdningen inför vårens klart största sprinttävling på torsdag i Sundsvall har jag laddat upp med en sprint på 3,55 km genom Köping. Syfte: Få in sprinttekniken och testa ut skor.

Sprinttekniken var där även om jag kunde konstatera ett till två vägval jag kunde gjort bättre. Men det är lätt att vara efterklok.

När det gäller skor så testade jag idag på New Balance RX240 XC:



Ni vet inte det men dessa skor har vunnit Sprint-KM. Stort. Därför kör jag nog på dessa fräsare på torsdag.


Banläggare och pimpare av karta för dagens träning var Göran Winblad, även känd från stora arrangemang som Heaven's Course i Björksätra, Sandviken. Banan höll hög klass och kändes väldigt utslagsgivande även om det nu inte var någon mer som sprang den. Tid på banan var exakt 20.30 minuter och benen kändes pigga. För er QuickRoutare där ute har jag även lagt upp banan här.


Förövrigt är det här bara första etappen på Pre-Sundsvallhelgen. Imorgon väntar en långbana på 12 km i Kölsta som är ganska Sundsvallrelevant minus backarna.


So Long - and Thanks for All the Fish

Av Simon Hedlund - 13 maj 2009 17:23

Har märkt att det inte blivit så mycket karta i bloggen, något konstigt då det är det enda jag brytt mig om på sista tiden. Men här kommer gårdagens träning. Fin OL på gångna helgens elitseriekarta.


Enjoy!


LÄNK!

Av Simon Hedlund - 13 maj 2009 11:03

Solen glassar på utan dess like. Det är varmt och skönt. Klockan är elva. Jag börjar inte förrän klockan två. Ska ut och köra 60x30 intervaller nu. Topless? Det lutar mot det.


Livin' the dream!

Av Simon Hedlund - 11 maj 2009 21:15

Helgens eskapader finns mycket att orda om. Var jag bitter efter säsongens sämsta lopp på lördagen? Svar ja. Blev jag överlycklig när det utropades att j-cupen skulle strykas? Svar ja. Bättrade orienteringen sig på söndagen? Svar ja. Gick det bra på söndagen? Svar nej. Ett par sekunder okoncentration ut från en kontroll och loppet var kört. Placerade mig ändå på 25:e plats trots det kassa misstaget och andra missöden som till exempel skoval. Jag drömmer mig bort till hur det hade gått om jag inte bommat den där jävla kontrollen.


Efter några veckors tumsugande och allmänt fjösande på latsidan var det idag dags för förändring. Innan styrkan hanns därför med ett litet distanspass på 15 km och på styrkan gav jag mig fan på att jag skulle genomföra rörelseövningar ordentligt. Resterande tid på styrkepasset ägnades åt övningar för fötterna. Igår kände jag att benen var med mig. Jag kunde flugit fram. Var i bra form. Men fötterna satte hinder för farten. Och då blev jag så jävla less. Så nu skall införskaffas balansplatta och övningar skall avverkas.


Övriga träningar i veckan har syftet att återställa arbetsmoralen i kroppen och har därför skräddarsytts på det sättet att två pass om dagen är att sträva efter. I helgen utlovas då som belöning en 12 km fin OL-bana i Kölsta. Jag kommer ihåg en tid då jag tränade bra. Det var ett par månader sen nu.


Exhaustion, here i come!

Av Simon Hedlund - 8 maj 2009 20:16

Den här veckan gick fort den med. Riktigt fort. Snart är det sommarlov och då ska det tränas utav bara helvete. En vecka ska jag ha som ska vara helt insane. Var den ska förläggas är oklart men jag vill gärna ha den i Idre eller i Sälen där träning stavas M J Ö L K S Y R A.

I fallet att det ligger i Idre litar jag på att min rutin och stora vetskap om vart den bästa terrängen ligger för ol-träning, backträning och dylikt kommer ge bäst resultat. Självklart så kan jag ju genomföra mördarpasset, som lockar enormt mycket.

I fallet att det blir Sälen så kommer jag springa om alla banor från förra årets O-ringen (där jag var sjuk) för att se vad jag hade kunnat åstadkomma om jag hade varit frisk resultatmässigt. Självklart får man sig en rejäl genomkörare bara av det. Men vid sidan av detta är det planlagt fina distanspass men även intervallpass uppe på kalfjällen och även här ett mördarpass.

Då jag inte har någon som helst plan på boendet där så anhåller jag om rätten att ändra färdplanen:

  • Upp på Hundfjället
  • Över Hundfjället ner mot Kalven runt-spåret
  • Runt Ö. Kalven/Upp på Kalven.
  • Naturskön skog mot Högfjället
  • Fin löpning runt hela Högfjället
  • Sedan tillbaka över Östfjället och Flatfjället

Självklart lockar Vasaloppsleden också. Och jobbig och fin OL vid Rörbäcksnäs. Herregud, jag får kåtslag.


Någon som hänger med på ett hårt träningsläger i sommar? Det står i valet och kvalet mellan Idre och Sälen. I Idre är jag en rutinerad jävel och kan tipsa om många fina rundor och kartor. Detta medför tyvärr att jag kan alla givna kontrollpunkter och har säkert taget dem ett par tre gånger. Idre 3-dagars och Fjäll-OL med mera blir därför ingen stor direkt utmaning ur min synpunkt. Däremot har man väldigt nära till alla kartor och ett distanspass utgår alltid från Idre Fjäll-anläggningen.

I Sälen är jag en rutinerad husvagnscampare på vintern och har mycket översikt över skidspåren som på vintern är sjukt fina. På sommaren är mina enda besök O-ringen 2008 och en kort visit för Sälen 3+3 2007 vilket faktiskt var underbart. Samma år var jag även med och sprang Vasastafetten, ett stafettlopp mellan Berga och Mora. Detta medför att orienteringstekniken blir mer utmanande och eftersom jag inte är så van vid Sälen på sommaren skulle det vara fint att åka dit. Att få revansch från O-ringen är jag sjukt sugen på.


Det lutar mot Sälen. Träningsläger. Summer -09. Vilka hänger med?

Av Simon Hedlund - 6 maj 2009 22:41

Jag håller på att läsa en bok nu. "Psykopaten" av Collin Forbes. Hittills har jag bara lyckats ta mig igenom de första sidorna och historien har börjat utvecklad sig. Tyvärr är historien en tråkig och uppenbar en. Jag funderar på om jag nu ska läsa klart den eller om jag ska hoppa till en bok av större intresse.

Jag längtar till den kväll jag för vända första sidan på Jens Lapidus, "Aldrig Fucka Upp"

Är den kvällen måhända ikväll?

Ovido - Quiz & Flashcards