Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under mars 2009

Av Simon Hedlund - 23 mars 2009 20:42

En veckas ledighet från snöbelagd mark har gjort mig något inställd på att det inte ska vara så jävla mycket snö. Därför känns det något paradoxalt att det just nu är snöstorm och helvete och våren är långt bortom sikte. Därfor surfar jag på diverse vädersidor för att ta reda på mer. Och veckan som väntar gör mig lite ledsen. Nollgradigt jävla skit. Visserligen upphåll på de flesta håll men en och en annan snöskur. Sen hittade jag en sida som spådde fram till lördagen. Plus fyra grader och regn. Måtte det bara vara sant.

Har förresten märkt att det är någon jävla töntverksamhet om att släcka lamporna på lördag. Kör meg i rassehöle, som man säger i Norge. Jag ska tända varenda jävla lampa jag kan komma åt. Om inte annat så kanske man lyser upp denna helvetesvinter.


Växthuseffekten är en myt. Det är för fan bara att dra upp persiennerna för att fatta det.

Av Simon Hedlund - 23 mars 2009 19:38

Dagen förväntades bli något halvtaskig då det var första skoldagen på över en vecka och matteboken legat gömd i en väska under hela OLGY-lägret. Matten kom jag dock snabbt in i och jag överlevde fram till lunch. Sen var det dags för biologi där vi fick tillbaka provet vi gjorde för några veckor sedan. Och vad står det på pappret om inte MVG, dock gömt under ett antal siffror. 95 % på provet. 38 rätt av 40. Fett nice. Att det var Liisa som hade gjort provet fick det hela att kännas som en jävligt mycket större seger. Med tanke på att förra provet också låg över VG snittet så kanske jag har en chans på MVG i biologi. Skulle sitta fint det. Inte fel alls. Inte fel alls.

Av Simon Hedlund - 22 mars 2009 21:27

Jag satt här och finulade lite på kartor och inser inte förrän 10 minuter efter 21 att Beck har börjat. När jag slår på skiten så är Gunvald helt apatisk och funderar på att sluta som polis. Alla verkar allmänt disträ av något. OCH JAG VET FAN INTE VAD DET ÄR. Jag blir så jävla förbannad. Sen googlar jag skiten och det är inte en jävel som spoilar. Vad är poängen med att kolla på filmen nu. Jag fattar ju ingenting. Jävla skit.

Av Simon Hedlund - 22 mars 2009 20:15

Då jag varit borta sedan fredagen den 13:e har bloggen legat och samlat damm i ett smutsigt hörn i mitt undermedvetna men jag tänkte nu ta upp det igen. Först med en sammanfattning av årets OLGY-läger.


Det började bra med en resa ner till Danmark och stämningen var inte att ta miste på. Barmark och tävling väntade. Gött det.

Dagen efter stod man ute på TC och det var äntligen dags att tävla. Det gick väl som det gick med en riktigt fin bom och en del oflyt. KARTA HÄR.


Till min stora besvikelse fick jag under hela söndagen ta mig ner i sjukdomens bittra hål för att sedan dyka upp igen på måndagmorgonen pigg och kry. Dock lite vemodig och rädd att bli sjuk gick PASS 1 och PASS 2 i lunkandets tecken.


Dagen efter var även den lugn och sansad men inte hindrade det en att få till några riktigt fina bommar. Detta skyller jag på en karta som var under all kritik på PASS 1 och taskigt självförtroende på PASS 2.


Nu är vi framme vid onsdag som blev en resdag till Kristiansand och alltså ingen träning den dagen.


På torsdagen skedde första passet i himmelriket och andra passet blev en tuff natt-bana där jag bröt vid kartbytet på grund av taskigt orienterande och insikten om att pannlampan inte skulle överleva de närmaste 3 kilometerna.


Fredagen såg däremot lite ljusare ut då jag vred upp tempot på en kurvbild men tyvärr hängde inte orienteringen med och detta gav upphov till några fina utsvävningar.

Andra passet blev det sista i Norge och visst var det fint men jag var lite seg i skallen och kunde även där konstatera att tekniken inte sitter än.


På lördagen satt jag i en buss i 14 timmar på väg till Sandviken och bort från barmark och tillbaka till ständigt löpande med våtsockor och underställ i vad som verkar vara åtminstone en månad till.


Idag åkte jag rullskidor. En intressant notis där är väl att även rullskidor kan vara bakhala om det är tillräckligt med snö på vägarna.

Av Simon Hedlund - 15 mars 2009 14:27

Dagenbjöd på en jävla besvikelse. Vaknade 0400 och hade ont i halsen. Gick upp 06 och käkade frukost och sen dess har jag försökt bli av med skiten. Har inte ont nu men det var ett jävla slag i ansiktet det här. Och livets raka höger gör jävligt ont.

Av Simon Hedlund - 12 mars 2009 19:03

Placera ett durkslag runt hövve och klipp efter kanten.


Resultatet borde likna något sånt här.


 

Börja sedan att kapa hår mitt på hövve i en cirkulär form.


Bit ihop!


Klar! Posera.


Skaffa en kompis.


Ha kul ihop medan folket skrattar åt er.


Fullfjädrad munkfrilla.

Av Simon Hedlund - 11 mars 2009 15:32

Onsdagmorgnar brukar vanligtvis hängivas till uppstigning klockan 06.45 för tidig avfärd till styrkepass i Hammarhallen, 2 km hemifrån. Idag däremot så misslyckades Håkan Hellströms - En vän med en bil att väcka mig ur min dvala och rumskamraters förargelse har ekat hela dagen. Vaknade gjorde jag först vid 9.00, 10 minuter innan vanliga lektioner börjar så jag sket i första lektionen också. Den slutar 12.00 så det blev tre fina timmar som ägnades åt att äta frukost och titta på TV. Då jag helt missade alarmsignalen har jag tagit beslutet att byta. Men till vilken? Den har allt. Energi och glädje och så den självklara frasen; "Jag har lurat mig själv för många gånger nu"  som passar bra in då jag vid fler än ett tillfälle har lurat mig själv vad gäller uppstigningstid.

Av Simon Hedlund - 10 mars 2009 22:16

Då intervaller är ett helvete att springa när det snöar i sidled byttes det ut mot två timmars distans med Ridderman mot Högbo och tillbaka. Inte helt på den runda jag brukar köra då den var igensnöad men lika ändå. På vägen hem mötte vi Bjärven och sedan Jocke som inflikade att det var förbjudet att smygträna.

Hemma efter väl förrättat värv blev det varmdusch i en halvtimme innan jag kokade ihop lite läx med ris. Resterande timmar ägnades till TV-tittande. Så jävla skönt att inte ha något i skolan nu. Det är då det verkligen är Chill i Viken. Men på fredag byts det ut till Damp i Danmark och efter det blir det Nice i Norge som gäller. Längtar nu till barmarken. Även om det kommer vara riktigt pissväder. Barmark. Mums. 

Ovido - Quiz & Flashcards