Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg den 3 april 2010

Av Simon Hedlund - 3 april 2010 15:32

Tillräckligt med dagar tillryggalagt mellan Frankrike och tävlingspremiären utanför Karlskrona och dessutom J-cupspremiären. Jag körde med vilouppladdning och har således inte tränat sedan sista passet i Frankrike. Typ måndag. Således var det pigga ben som stod på ett snabblöpt startgärde. Jag ville bara sticka iväg men en vis man har sagt att man fan aldrig får vara först vid startpunkten. Eftersom jag hade hög fart ut fick jag sakta in lite och lägga mig på rulle bakom snygga ryggar. Lite synd att de snyggaste ryggarna inte skulle ha min första kontroll, så jag gled lite långt åt vänster mot en väg och fick dunka på den. Inte mig emot då jag kunde plocka många stackare som inte vet hur plan mark ser ut.


Jag låg med bra och överansträngde mig inte avsevärt första kartan innan varvningen, men mot slutet så tappade jag känsel i båda fötterna. Kommande kilometer var riktigt konstiga då jag inte kände hur, var eller på vilket underlag jag satte ned foten. Jag började springa lite saktare och stannade till på ett ställe och fick tillbaka känseln. Tacksamt - men jag hade redan tappat på killarna som jag var med vid varvning och dessutom blivit ifattsprungen av en mindre klunga. Låg med i några kontroller innan jag tog eget vägval på sista långsträckan. Jag tänkte att jag måste chansa. Satsa. Hur kul är det att bara hänga? Man måste chansa också.

 

Tyvärr tappade jag kartkontakten och kom till kontrollen jag skulle ha efter, 150 m från den kontroll jag skulle ha. Mötte där klungan jag skulle dragit ifrån, hade jag spikat kontrollen. Surt, såklart. De försvann och jag fick orientera själv och bara köra. För kort bana kvar för att hinna ta ifatt. Men kunde hålla undan för några sporadiska löpare. Fick även det stora nöjet att spöa någon på spurten. Låg lite lugnt till en början men kände ett flåsande i nacken. Ökade tempot. No strange thing


Det slutade på en 29:e plats i första H20-tävlingen. Kunde helt klart levererat bättre på en masstart. Men tack vare taskiga fötter fick jag släppa. Sjukt trist när det inte finns något man kan göra åt saken heller.


Karta kommer någon gång i framtiden upp i kartpärmen. 

Ovido - Quiz & Flashcards