Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under december 2009

Av Simon Hedlund - 8 december 2009 22:38

Tidigt imorse, en riktigt grådaskig morgon utan utsikter, tränades det vid Kungsberget. Träningen löd "Stavgång" och kroppen ville hålla med. Men jag hade lite jävlaranamma i mig och jag tog stavarna och satte av uppför backen med en jävla fart. Med mig i ryggen hade jag Göran som även han frustrerat satte ned stavarna i backen. Efter 10 minuter nådde vi toppen av Kungsberget, 309 m.ö.h Jag och Göran konstaterade att det bara var en liten kulle i jämförelse mot gårdagens inspirationskälla, dvs. Jon Tvedt, Kongen av motbakkeløp!

Igår tittade vi nämligen på dokumentären om honom, Året de var så bratt som gick i repris på tv i somras och som jag har sett typ fem gånger. Rekommenderas.


Sedan stack jag och Göran nedför berget igen för att återigen ta oss opp. Denna gång körde Göran före medan jag hade obligatorisk pissipausi. När jag var klar såg jag hans rygg försvinna över första krönet och jag började jaga. Kom ifatt när vi nästan var på toppen och det börjar plana av. Han höll dock avståndet den jäveln!


Här är karttanäyte


Efter motbakkeløpen så körde jag lite av banan på kartan. 1-2-3-7-MÅL. Orkade inte släpa runt på ett par stavar hur mycket som helst heller.

Av Simon Hedlund - 8 december 2009 12:00

bilden njaa


Någon nämnde på bruten röst att Norrsätra var "så jävla vackert".


Njaa.


*Höjer på skeptiskt ögonbryn

Av Simon Hedlund - 7 december 2009 23:42

Återkommen från Uppsala träningshelg fortsätter tränandet, dock åt det mer alternativa hållet. Idag körde jag styrkepass med mycket vikter, vilket gav upphov till grymt schletet axelparti, rygg och armar. Även bålen fick smaka på lite... ehh ja?


Kvällen fortsatte på fin is på Jernvallen där Freluga Farmers stod mot ST. Oilers. Det blev en seger med 7-4 till oss som var välbehövlig. Nu blir det lite uppehåll då vi står över nästa vecka för att vara på skidläger och sedan vankas det jullov.


Morgondagens pass blir även det lite alternativare då stavarna ska med till Kungsberget och tillsammans ska vi trycka den där patetiska jävla kullen.


HUGHA! *Spänner kroppen i överdriven, neandertalsrörelse*

 

Om jag bara får bukt på Dödens Skavsår jag har på hälen så ska nog det gå bra.

Av Simon Hedlund - 5 december 2009 20:55

Dagens första pass var ett av de finaste orienterinsområden jag sprungit på i hela mitt liv. Mapalainen här ni här. Vore det inte för minusgraderna i mossarna och skaren som låg över och krossade smalben så var upplevelsen i det närmaste perfekt. Fick in lite fin OL i ställe för att kötta intervaller och bara hänga klungan. Även om klungan var riktigt grym. Orienterade väl ganska bra bortsett från lite dålig koll vid långsträckan.


Mellan träningspassen tillbringar jag tiden med fina killar i Bunkern eller Das Arbeitsraum på Hotell Ripan. Great Success!

Av Simon Hedlund - 4 december 2009 22:47

wKvällspasset var en nattsprintintervallträning i Uppsala med riktigt bra drag. Det hela ledde såklart till hängning på fina ryggar den första intervallen. Jag insåg sedan att jag kanske skulle pröva på att orientera själv? Ja, men vilken jävla bra idé! Det blev några intervaller därpå med egna vägval där jag hamnade efter och sprang lite fel. Några kontroller blev avhoppade.


Jag mytar ju i alla fall inte med min träning...




(Förutom smygträningen jag bedriver var natt klockan 03.30) 

Av Simon Hedlund - 4 december 2009 13:42

Befinner mig nu på hotell Ripan i Uppsala, a.k.a Riddermans hem, där jag under helgen kommer genomgå späkning av kroppen. Är nämligen på träningsläger. Det hela inleddes i morse med fin bana i Tjäderleksbergen med riktigt svår orientering. Jag, som inte orienterat bra sedan i maj ungefär, hade stora problem med att ta mig runt banan.


Slänger upp karttanäyte. Stor humor för de skadeglada.

Av Simon Hedlund - 2 december 2009 22:12

Försöker på maniskt vis fånga en film jag såg för några veckor sedan i en recension som inte alls är utformad att vara enkel. Kaffet är dock starkt och inger kunskap, falskt självförtroende och sömnlöshet i några timmar till så det ska nog gå bra.


Afvgrundssömnen slog till igen imorse och jag missade både styrkepass och historialektion. Trots tidig nattning. Morgondagen erbjuder dock sovmorgon. Därefter bär det av till Uppsala på träningsläger hos Ridderman. Hoppas på att det ska bli legen...wait for it...dary!


Ni missar väl förresten inte OLGY-bloggens julkalender?

Av Simon Hedlund - 1 december 2009 22:50

Har en besynnerlig smärta i Gluteus Maximus som av oförklarliga anledningar uppkommit. FYI.


Stor humor på det:


Ovido - Quiz & Flashcards