Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under december 2009

Av Simon Hedlund - 31 december 2009 15:00

Kommentarer är väl överflödiga? Jag. Minns. Ingenting.

Förutom 11 september såklart. Jag var nere i Luxemburg och hälsade på morbror och kusiner i samband med mors 40-årsfirande.

Plötsligt flyger 2 flygplanisar in i jättejättejättehöga torn och det ryker. De vuxna vill inte vara med och leka utan de vill bara sitta och kolla på teven. Inge kul!


Återigen; för ung för att greppa situation. Ännu ett historiskt ögonblick glider förbi utan större intresse.


10 års ålder. Mitt största bekymmer var väl... Äsch. Jag hade inga.



Av Simon Hedlund - 31 december 2009 14:00

Ett ovärdigt år egentligen. Vi serenerades alla in i det med Markoolios - Millenium Två. Det säger en del bara det.


Såhär i eftertankens kölvatten känns året också jävligt överskattat. Tror jag talar för många i min generation här, som många gånger fick höra att vi var med om något stort: Ett millenieskifte!


Och ingen av oss brydde oss om det. Men det kanske var för att vi var blott 9 år?


Jag inledde iallafall mitt 2000 med att ducka för raketer och smällare avfyrade av de då semiarsenistiska "vuxna" i nyårsfirandet.


Hur året i stort var har jag ingen aning om. Jag var ju bara 9 år och åstadkom väl inte så mycket. Jag var ung och bekymmerslös. Men det ändrades...

Av Simon Hedlund - 31 december 2009 06:00

Jag inleder med 10 inlägg. Ett för varje år. De kommer uppdateras löpande under dagen eftersom jag kommer ha fullt upp.


Hell yeah!

Av Simon Hedlund - 29 december 2009 20:10

Hörrni, alla jävla miljömuppar där ute! Vad sa ni att det hette nu? Vexthewsäffäkten? Var det så?

Hur skulle den yttra sig? Vad har den för påverkan på jordens klimat sa ni? Varför var det viktigt att hålla den i schack? Den hade spårat ur, sa ni.


Jaha, den skulle värma upp jordens medeltemperatur. Och ni försöker motverka det?! Det är ju för fan minus femtiosju grader ute!


Kan ni inte bara hålla käften?

Av Simon Hedlund - 29 december 2009 13:42

"Varde snö!", sade han och det vart snö. Och människorna på jorden led, ty de visste att de sannerligen pinades för sina synder.


Jag är inte bitter. Jag är bara sjukt medveten om hur jävla kallt, mörkt och tråkigt det kommer vara i fyra månader. Ligger för närvarande en halvmeter snö utomhus i hemmatrakterna där kvicksilvret ständigt sjunker nedåt, nedåt, till nivåer som ger rimfrost på hornhinnan bara man kollar på det. Således, en ständig önskan om att få leva inomhus/emigrera till sydligare breddgrader tills värmen återvänder till detta gudsförgätna land.


Jag kommer att tänka på vad Alex Schulman skrev i ett inlägg och som jag tyckte stämde bra:

Gud kommer och hälsar på i Norden och märker att det faktiskt bor folk här. Han utbrister då; "Bor ni här?! Det var ju inte tanken. Tänkte att ni kanske skulle kunna spendera somrarna, men inte BO här!"

Av Simon Hedlund - 28 december 2009 00:32

Återigen; en konstpaus.

Av Simon Hedlund - 23 december 2009 20:56

Det som förut var 'bloggagratis.se' är nu bättre på alla sätt i 'bloggplatsen.se'. Förutom en liten, liten, pytteliten grej. Den där jävla reklamen till höger. Den irriterar mig. Speciellt modereklamen. Det laggar på youtube-klippen när bilderna slidar (engelskt uttal om jag får be, inga sådana fasoner här inte...).


Jag vet inte, jag. Det hela får mig bara att vilja gå loss med ett jävla samurajsvärd på de ansvariga. Någon som känner igen sig?



Av Simon Hedlund - 23 december 2009 19:43

Ljusstake!

bilden ljusstake

(Saxat från OLGY-bloggens julkalender)

Ovido - Quiz & Flashcards