Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg den 27 mars 2010

Av Simon Hedlund - 27 mars 2010 20:30

Det känns väl som att alla är väldigt medvetna om att det just nu blir mörkt. Folk världen över släcker lamporna. Som den bakåtsträvare jag är så tänder jag de lampor jag kan komma åt. För att jag kan, för att jag vill och för att det spelar fan ingen jävla roll.

Fenomenet Earth Hour är skapat av en enda anledning. Och det är inte för att vi ska låta planeten få rastas lite. Det är för att avlösa alla människor världen över från eventuella skuldkänslor.

Konceptet är enkelt; det finns 365 dagar om året och vi kan väl för enkelhetens skull anta att folk har viktigare saker att oroa sig över de flesta av dagarna än att det lossnade en liten isbit från Antarktis och att isbjörnen Bruno svettas lite. Så in i våra liv kommer Earth Hour, ett perfekt tillfälle för folk att rentvå sitt samvete under en timmes tid och sedan gå tillbaka till att vidare pilla navelludd ur tillvaron.

Men att tro att Earth Hour på något sätt skulle hjälpa till i avvecklingen av miljöförstörelse är befängt. Det är som att jag skulle skita i att borsta tänderna i ett år och sedan bestämma en dag på året då jag gör just det i en timme.


Sen att jag hellre ser att vi kan odla jordgubbar på trädgården året runt i Sverige istället för att anamma flerlagerprincipen och gå runt som Ringaren i Notre Dame under halva årstiden kanske har satt sin prägel på mina åsikter.  

Ovido - Quiz & Flashcards