Harder, Faster, Stronger

Alla inlägg under oktober 2008

Av Simon Hedlund - 23 oktober 2008 21:53

Under de senaste veckorna har skola med mera tagit över mitt liv och saker som jag hellre velat göra har skjutits upp för att lämna plats åt saker som biologi-labbrapport, fysikprov, matteprov och mer eller mindre betungande sysslor som packning av väskor och en generell översikt av ekonomin. Diverse saker såsom träningsplanering, blogg, sömn, bokläsande och tv-tittande har därför skjutits åt sidan för att lämna plats åt ovan nämnda. Nu har däremot Höstlovet tagit sin början och möjligheterna för att göra det jag vill göra öppnar sig samtidigt som en hel del står på planeringen som måste avklaras men som lyckligtvis kan disponeras ut på en hel vecka med mycket tid över. En översikt på detta ser ut såhär:

- Söka APU-plats

- Låna bok

- Läsa böcker upphöjt i pi

- Skriva utvärdering för 2008 samt planering och målsättning för 2009

- Plugga programmering

- Sälja salami (intresserad?)


Har jag hunnit träna någonting? Ja, faktiskt. De senaste veckorna har faktiskt bidragit till några av de bästa veckorna det här året. Tillsammans med diverse läger och några veckor i somras, innehåller de här senaste veckorna en hög dos motivationshöjande händelser, exempelvis 2 Coopertest varav jag har satt 2 nya personliga rekord (först 9.50 sedan 9.46) varav det senaste Coopertestet var minus 2% av kroppsvikten i vätska som var en del av ett projektarbete. Hade alltså bastat i över en timme innan loppet och lyckades sätta personligt rekord med 4 sekunder! Inte fy skam. Jag är helt övertygad om att jag innan nästa säsong kommer kunna ta mig ner under 9.30

Annat än Cooper har jag även sprungit Tjur Ruset, en milslång tävling i, enligt friidrottsnormer, obanad terräng vilket bjöd på en riktigt härlig upplevelse och en 23:e plats av över 2000 löpare. Innan allt detta så har jag ävet höjt mitt VO2-max med 6 enheter och ligger på 71 vad-det-nu-är-för-enhet.

Förutom testlopp och tävling har det även bjudits på fina resultat på träning med bland annat ett sagolikt vackert distanspass i Sandviken och en hel del rörlighet som jag redan efter en vecka har märkt gett resultat, just på rörelseövningarna. Resultat i löpningen har jag ännu inte märkt något av men jag hoppas att jag efter en vinters nötande kommer nå nya höjder inom orientering.

Just nu har jag avsatt en vecka åt att varva ned och hämta motivation till en hård vinter som jag redan känner att jag har tack vare dessa starkt avslutande veckor på träningsåret. Drar igång nästa vecka med distans och styrka och jag ska börja fila lite på en ny tillkomst till det smörgåsbord som är Simon Hedlunds träningar. Löpskolning och spänst. Det har varit alldeles för lite sådant de senaste åren och det har varit skrämmande lite. Jag saknar känslan av att varken kunna gå, ligga eller sitta efter ett hårt spänstpass dagen innan. Jag är övertygad om att det kommer hjälpa mig framåt. Något som jag dessutom kommer nöta är karta. Karta, karta, karta. Om det krävs att jag måste bli en kille som använder kartor som toapapper, tapeter och portabel heltäckningsmatta för att komma bland de 10 bästa på SM nästa år så ska jag använda kartor som toapapper, tapeter och portabel heltäckningsmatta. Min ol-teknik kommer förbättras så sinnesjukt mycket i vinter. Det var allt för mig för tillfället. Förvänta er mer.

Av Simon Hedlund - 16 oktober 2008 22:04

Typ. Det uppdateras i alla fall inte mycket här. Mestadels för att jag har andra projekt som skola, träning och olgy-bloggen som på senare tid har blivit mitt skötebarn. Men nu kommer en period där jag ska försöka blicka in i mig själv och försöka komma till insikt om the ups and downs of '08. En planering för nästa år ska också offentliggöras, dock inte här på bloggen om jag inte plötsligt känner för det.


Sånt som däremot hänt den senaste veckan och som är värt att ta upp är det Cooper-test jag sprang i tisdags och som jag persade på med 7 sekunder. Mitt personliga rekord ligger alltså nu på 9.50 med en riktigt snäll inledningen på de 3000 meterna och ett bra avslutande sista varv när jag insåg att jag hade för mycket krafter kvar. Allt som allt bådar det gott om framtiden och vintern där jag först och främst ska jobba på att komma ner på 9.40 och sedan ta mig vidare därifrån. Nog om detta.

På lördag är det Tjur Ruset som kommer bli en härlig tillställning med gott sällskap och en fin löpartävling där man har chansen att för en gångs skull släppa allt som heter tänka och bara kötta på i ett jävla tempo. Kommer bli underbart. Imorgon ska det även spelas hockeybockey med Freluga Farmers. Nu när tävlingssäsongen är slut så börjar det roliga. Inköp av Garmin och en del löparkläder är också på gång. Det är nu det är dags för förändringar. Och det känns bra inför 2009. 

Av Simon Hedlund - 13 oktober 2008 20:38

Cooper kvar. Sen får jag chilla. YES!

Av Simon Hedlund - 5 oktober 2008 23:00

Kulminationen av misslyckanden de här året inom orientering har jag bestämt till ett fåtal tillfällen. Dessa är J-cup i Åmål, en del testlopp, O-ringen och nytillkommen ledare på listan, Skol-SM. Fyfan vilket jävla skitlopp! Det är ju komiskt. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Fyfan vad dåligt. Men jag ä int' bitter. Eller jo förresten. Det är jag. Jag är så jävla bitter. Efter tävlingen fick jag damp-reflexer i nävarna och ville bara slå till folk som pratade med mig och om jag hade haft någon känsel i händerna är jag rädd att något kan ha gått sönder. Speakern fick i alla fall sin beskärda del av bitterkakan när jag sa åt han att hålla käften när han tog in mig på upploppet "som en ny 15:e man i H17". Äckel.

Så. Var bara tvungen att få ur mig det. Nu övergår bloggen till glada tankar och snuttepluttegull-inlägg om hur glad man ska vara av att få tillbringa sin tid in the world of skavsår och äckliga träningskläder.

Av Simon Hedlund - 2 oktober 2008 20:31

Idag var det Skol-DM i orientering i Årsunda som jag var med och hjälpte till att arrangera. Hjälpte till att bygga TC, sätta ut kontroller, provlöpa och göra lite annat fotarbete som behövdes. Efter det så sprang jag hemåt 17 km från Årsunda med en kilometertid på exakt 5 min/km och en snittpuls på 140 på en as-faltsväg i det bistra höstvädret. Efter ungefär halva vägen kommer jag till Storsjön, precis innan Sandviken och det är en vacker syn som möter mig. Sjön låg spegelblank och reflekterade träd och himmel på andra sidan sjön och solen sken lite halvt frånvarande ovanför trädtopparna. De dryga 85 minutrarna kändes som 10 efteråt och det var skönt att få några kilometer i benen nu innan grundträningen precis ska börja. Perfektamundo.

Nu sitter jag här med en härlig monoton mörhet i benen som man bara kan få av asfalstlöpning och taggar sprinten på Skol-SM. Kan bli kul.  

Ovido - Quiz & Flashcards